VÉGRE TANULHATUNK VALAMIT

A Kisterem Galéria
fiatal- és középgenerációs művészeinek csoportos kiállítása
(2020. szeptember 10 – 30. Kincsem Palota)

A Képíró utcai Kisterem Galéria 2020-as kihívásait követően rövid időre kilépett a megszokott keretei közül. Egy nagyszabású, kortárs művészeti pop-up kiállítást rendezett a galéria által képviselt fiatal- és középgenerációs művészek részvételével a Kincsem Palotában.

Valkó Margit vezette galéria a közös gondolkodás és az együttműködés mentén kezdeményezte a „Végre tanulhatunk valamit” projektet, lehetőséget kínálva, hogy a virtuális jelenlét helyett újra közvetlen kapcsolatba kerüljünk a művészettel. A kiállítás izgalmas válogatást mutat be a Kisterem által képviselt művészek legfrissebb munkáiból a nagyközönség számára.

Kiállító művészek:  Albert Ádám, Fischer Judit, Fodor János, Gosztola Kitti, Káldi Katalin, Kaszás Tamás, Kokesch Ádám, Kristóf Gábor, Kristóf Krisztián, Molnár Zsolt, Randomroutines, Sugár János, Szinyova Gergő, Vécsei Júlia, Zalavári András, Szegedy-Maszák Zoltán

Kurátori koncepció: Kisterem Galéria

További információ: https://www.kisterem.hu

A kiállítás exkluzív helyszíne, a kiállítás idejére ismét megnyíló Reáltanoda utcai Kincsem Palota, melyet a híres versenyló gazdája, Blaskovich Ernő építtetett az 1870-es években.

A fantasztikus kiállítás két megnyitó eseményének lebonyolításában 15 önkéntes vett részt, ők regisztrálták az érkező vendégeket, figyelték a létszámot, hogy ne haladja meg az engedélyezett keretet, nagy örömmel kalauzolták a vendégeket a kiállítás és a Palota tereiben és kisebb örömmel, de figyelmesen emlékeztették, azokat a vendégeket, akik a kiállítói térben nem viseltek maszkot.

Az önkéntesek szervezésében a Kisterem Galéria Együttműködő partnere az ArtNESZ Képzőművészeti Ügynökség volt.